Чим розбавляють віскі: 6 варіантів для експериментаторів
Віскі, безумовно, є самодостатнім напоєм, який прийнято пити в чистому вигляді. Але це не привід відмовляти собі в нових смаки і враження, які можна отримати, змішуючи його з іншими напоями.
Осуществляется скупка алкоголя в санкт-петербурге , приедем в любой район.
Чиста вода. Найпростіша добавка, яка, втім, може істотно змінити сприйняття того чи іншого сорту. Воду додають, щоб знизити фортеця занадто «незаперечного» алкоголю, а також розкрити нові нюанси смаку і аромату. Цей спосіб вживання віскі прийшов до нас з Шотландії. Там в барах часто до келиха віскі приносять посудину з водою. Для цих цілей підходить чиста, негазована вода. В ідеалі вона повинна бути з того ж джерела, де беруть воду для приготування віскі на винокурні, чию продукцію Ви дегустуєте. Втім, якщо Ви перебуваєте не в Шотландії, можна обійтися звичайною водою хорошої якості. Пропорції змішування можуть бути різні, від чайної ложки на келих до половини всього вмісту.
Фруктовий сік. Це прекрасний варіант для вечірок. Зазвичай в віскі додають яблучний, вишневий, ананасовий або апельсиновий сік. Пропорції можуть становити від 50 на 50 до 5 частин соку на 1 частину віскі.
Содова, кока-кола і інші газованої води. Зазвичай такий спосіб використовують, коли потрібно повністю перебити смак алкоголю. Цей метод застосовують для маскування неприємного смаку дешевих сортів. Газ, що міститься в напої, призводить до швидкого сп'яніння і може викликати неприємне похмілля, але такий спосіб все одно дуже популярний, особливо у молоді. У стандартній версії коктейлю напої змішують в пропорції 1 до 1 або 1 до 2, додаючи в келих велика кількість льоду.Вермут. Додавати в віскі солодкі вина, настояні на травах, люблять в основному жінки. Виходить досить міцний напій з м'яким і дуже приємним смаком. Один з класичних варіантів - коктейль «Манхеттен», в якому змішують 2 частини віскі і 1 частина вермуту.
Кава і чай. Прекрасне рішення для холодної пори року. Така суміш дозволяє швидко зігрітися. У чашку достатньо додати пару ложок віскі, хоча пропорції кожен сам вибирає для себе. Враховуйте тільки, що віскі з кавою може навантажити серце, тому захоплюватися такою сумішшю часто не варто.
Молоко. Нетривіальний варіант для спраглих нових відчуттів. Зазвичай в суміш додають додаткові інгредієнти, наприклад, мелену корицю, мед або мускат. Смак такої суміші може викликати бурю емоцій, у деяких, правда, не завжди позитивних. Але спробувати віскі з молоком хоча б один раз, безсумнівно, варто.